Zelenskõi kinnitusel ei kavatse Ukraina oma aladest loobuda

BNS
Copy
Ukraina tankistid.
Ukraina tankistid. Foto: NACHO DOCE/Scanpix

Ukraina ei kavatse oma aladest loobuda ja kui Venemaa üritab "referendumite" abil annekteerida ajutiselt okupeeritud piirkondi lõunas, siis sulgeb see igasuguse võimaluse kõnelusteks Ukrainaga, vahendas ukrainlaste meediakanal Unian president Volodõmõr Zelenskõi sõnu.

«Üha rohkem on teateid selle kohta, et Vene sissetungijad valmistuvad pseudoreferendumiteks meie riigi lõunapoolsetes ajutiselt okupeeritud piirkondades. Tahan öelda väga lihtsat asja: kõik, kes aitavad okupantidel seda kavatsust kuidagi ellu viia, võetakse vastutusele. Nad vastutavad Ukraina ees,» lubas Zelenskõi.

Presidendi sõnul ei ole riigi seisukoht selles küsimuses muutunud.

«Kui Venemaa otsustab korraldada pseudoreferendumid, siis sulgeb see võimaluse läbirääkimisteks Ukrainaga,» kinnitas riigipea.

«Me ei loobu millestki meile kuuluvast ja kui okupandid need pseudoreferendumid ellu viivad, siis nad sulgevad enda jaoks igasuguse läbirääkimiste võimaluse Ukraina ja vaba maailmaga, mida Vene poolel ühel hetkel kindlasti vaja läheb,» rääkis Zelenskõi.

Unian teatas varem, et venelased plaanivad ajutiselt okupeeritud lõunaaladel korraldada «referendumid» enne septembri lõppu. Kõige sagedamini mainitakse kuu keskpaika.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles