Narva linn haaras tankimonumendiga ise härjal sarvist (4)

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy
Peaminister Kaja Kallase (vasakul) visiidil Narva selgus ootamatult, et kohalikud võimuesindajad eesotsas linnapea Katri Raigiga on võtnud nõuks tankimonumendi teisaldamisega ise edasi tegeleda, mitte jätta tundlikku teemat valitsuse lahendada.
Peaminister Kaja Kallase (vasakul) visiidil Narva selgus ootamatult, et kohalikud võimuesindajad eesotsas linnapea Katri Raigiga on võtnud nõuks tankimonumendi teisaldamisega ise edasi tegeleda, mitte jätta tundlikku teemat valitsuse lahendada. Foto: Konstantin Sednev

Valitsuse plaan teisaldada Narvas nõukogudeaegne tankimonument pani sealse linnavõimu tegutsema. Vahetult enne peaminister Kaja Kallase (RE) eilset visiiti piirilinna koguti kohaliku volikogu fraktsioonide ja linnavalitsuse esindajad ühise laua taha, kus otsustati: jätame valitsuse mängust välja ning teeme ise.

Narva linnavolikogu liige ja ühtlasi erakonna Eesti 200 juhtfiguur piirilinnas Denis Lartšenko avaldas, et ta on tankimonumendi edasise saatuse ehk teisaldamise küsimuses lootusrikas. «Valitsus on öelnud, et see [monument] peab olema teisaldatud, ja me võtsime initsiatiivi üle. Meie soov on, et õigus rääkida tanki tuleviku üle jääks ikkagi kohalikule omavalitsusele ja Narva elanikele,» kõneles Lartšenko.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles