GALERII Leping sõlmitud: tramm sõidab Vanasadamasse 2025. aastal

Postimees
Copy

Täna sõlmis Tallinna linn Merko Ehitus Eesti ja KMG Inseneriehitusega lepingu Vanasadama ja Ülemiste reisiterminali vahelise trammiliini rajamiseks. 

Koos käibemaksu ja omanikujärelevalvega läheb trammitee rajamine maksma ligi 46 miljonit eurot ning ehitus peaks valmima 2025. aasta veebruaris.

Ligi 2,5-kilomeetrisel lõigul ehitatakse välja uus trammiliin, mis algab Kivisilla ja Gonsiori tänava ristmikust ning ulatub Põhja puiesteeni. 

Linnapea Mihhail Kõlvarti (KE) sõnul ühendab Vanasadama trammiliin kogu riigi olulisemaid väravaid: mere-, õhu-, raudtee- ja bussiväravat. «Uus trammiliin loob kiire ja mugava ühenduse kõigile reisijatele ja Tallinnasse saabunud külalistele, sõltumata sellest, mis transpordiga siia saabutakse,» märkis Kõlvart.

Merko juhatuse esimehe Ivo Volkovi sõnul on ehitaja jaoks tegu keeruka ja mastaapse projektiga. «Trammirööbaste paigaldamine eeldab suure hulga maa-aluste kommunikatsioonitrasside ümberehitust ning lõpuks rajatakse trammiliini ümber ka uus tänavaruum,» selgitas ta.

Uue trammiliini rajamine hõlmab suuri ümberehitusi

  • Tartu maantee trammiteelt rajatakse pöörang vasakule Gonsiori tänavale.
  • Edasi liigub trass Laikmaa, Hobujaama ja Ahtri tänava kaudu kuni sadamaalani.
  • Laeva, Kuunari ja Kai tänava kaudu läbitakse Sadama A-terminali esine ning Logi ja Rumbi tänava kaudu liigutakse Linnahalli alt läbi.
  • Kultuurikatla juurde jõudes liitub trammitee Mere ja Põhja puiesteelt kulgeva Kopli-suunalise trammiteega.

Ehitus algab 2023. aasta märtsis-aprillis. Trammitee ja selle kontaktvõrgu väljaehitamine on plaanis lõpetada 2024. aasta juuni lõpuks, seejärel rajatakse trammiliini trassil tänavakatendid.

Trammiliini ehitamiseks on taaste- ja vastupidavusfondist (RRF) eraldatud 26 miljonit eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles