Medvedevi ähvardus Kallasele: teie vabadus on meie tegemata töö (42)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Dmitri Medvedev
Dmitri Medvedev Foto: Yekaterina Shtukina

Venemaa julgeolekunõukogu aseesimees Dmitri Medvedev kommenteeris Twitteris peaminister Kaja Kallase (RE) väljaütlemist, märkides, justkui Eesti ja peaministri vabadus oleks tingitud Venemaa tegevusetusest. 

Medvedevit ärritas Kallase hommikune säuts, et Venemaa kodanikele turismiviisade väljastamine tuleks peatada. Mõni tund hiljem kirjutas Medvedev Twitters, et «Ukraina tola öeldule järgnes Vene kodanike kohta natsijama ka Eesti tädikeselt». «Tahaks talle teisisõnu meelde tuletada, et «Fakt, et te olete vabaduses, pole sinu teene, aga meie tegemata töö.»»

Miks saab sellise avalduse Eesti, aga mitte näiteks Soome, mille peaminister eile samasuguse avalduse riigimeedia tasandil tegi? 

«See on puhas taktika,» kommenteeris ajaloolasest poliitikavaatleja Toomas Alatalu. Ta tõi näitena välja, et praegu on Venemaa välisministeeriumi kodulehel üleval avaldus Läti kohta, küll aga pole ühtegi märki Eestist. «Varasematel kuudel oli neid ridamisi. Nad olid tükk aega vait ja nüüd on Medvedev esimene, kes Eesti teema jälle üles võttis,» nentis ta.

Kommentaarid (42)
Copy
Tagasi üles