Lääne-Virumaalt leiti haruldane albiino nahkhiir

Margus Vahter
, suvereporter
Copy
Pruun-suurkõrv (Plecotus auritus), kel on albinismi tunnused. Nahkhiireekspert Lauri Lutsar rääkis, et sellist ei ole tema varem näinud.
Pruun-suurkõrv (Plecotus auritus), kel on albinismi tunnused. Nahkhiireekspert Lauri Lutsar rääkis, et sellist ei ole tema varem näinud. Foto: Maiga Seidelberg

Võsupere külas elav Haljala valla spordikeskuse juhataja Avo Seidelberg rääkis, kuidas ta 3. augustil veetis päikese käes aega ja märkas ühtäkki muru peal heledat laiku. Esimese hooga kõndis ta sellest mööda ning avastas hiljem, et hele laik on endiselt samas kohas.

«Vaatasin lähemalt ja esimene hetk mõtlesin, et on mingi lind, sest tiivad olid laiali. Lähemal vaatlusel vaatasin, et kangesti nahkhiire moodi, aga täiesti valge,» meenutas Seidelberg.

Ta kõneles, et nahkhiir end murul eriti ei liigutanud ja magas seal. Tegu oli pruun-suurkõrvaga, kel olid albinismi tunnused. Selliseid loomi satub ekspertide silme alla harva, mistõttu otsustati ühendust võtta Eestimaa Looduse Fondi nahkhiireeksperdi Lauri Lutsariga, kes olevat peale pildi nägemist kohe Tartust Võsupere poole teele asunud. Seniks pandi loom pappkasti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles