Zelenskõi toonitas sõjalise abi suurendamise vajadust (2)

BNS
Copy
Ukraina sõjavälane õhutõrjerelvast tulistamas.
Ukraina sõjavälane õhutõrjerelvast tulistamas. Foto: VYACHESLAV MADIYEVSKYY/scanpix

Ukraina presidendi Volodõmõr Zelenskõi sõnul saab sõda läbi seda varem, mida võimsamad on Ukraina sõjaväe relvad ja mida suurem on nende kasutusulatus, vahendas kolmapäeval ukrainlaste meediakanal Unian.

Zelenskõi rääkis teemal oma igaõhtuses videosõnumis.

«Pärast meie raske 168. kaitsepäeva lõppu tasub öelda paar asja. Esiteks ei jäta Ukraina relvajõud, meie luure ja meie õiguskaitseorganid tänast Venemaa poolt Dnipropetrovski oblasti pommitamist vastuseta. Hukkus 13 ja haavata sai enam kui kümme inimest, kellest viis on raskes seisundis. See on järjekordne Vene terrori ilming. Nagu ka rünnakud Mõkolajivi ja Harkivi vastu. Need tõestavad taas, et on vajalik on sõjalise abi suurendamine Ukrainale,» toonitas riigipea.

«Mõni ütleb, et sõda kestab veel mitu kuud, mõni ütleb aasta ja mõni, et veelgi rohkem. Aga sõja jätkumise küsimus sõltub tegelikult otseselt sellest, millised kaotused saavad Venemaale osaks. Mida rohkem kaotusi on okupantidel, seda kiiremini suudame me suudame oma kodumaa vabastada ja Ukraina julgeoleku tagada. Sellele peaksid mõtlema kõik, kes kaitsevad meie riiki ja aitavad Ukrainat: kuidas tekitada okupantidele suurimaid kaotusi, et sõjaaeg oleks lühem. Kui ligi 43 tuhat hukkunud Venemaa sõjaväelast ei veena Venemaa juhtkonda, siis me peame otsima, kuidas tulemusi parandada,» ütles Zelenskõi.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles