Washington Post: Krimmi lennuväljarünnaku korraldasid Ukraina eriüksused

Copy
Kaader plahvatustest.
Kaader plahvatustest. Foto: Press Office of Head of Crimea HANDOUT/Scanpix

Okupeeritud Krimmis asuval Sakõ sõjaväelennuväljal teisipäeval kärgatanud plahvatuste taga olid Ukraina eriüksused, teatas kolmapäeval USA väljaanne Washington Post viidates Ukraina valitsusallikale.

Lennuväljal toimus teisipäeval mitu võimsat plahvatust.

Venemaa sõjatehnika kaotusi pildi- ja videoallikatest jälgiva sõjaväeblogi Oryx andmetel kaotas Venemaa plahvatustes vähemalt 11 sõjalennukit, milledest neli Su-30 ja seitse Su-24.

Ukraina ei ole informatsiooni ametlikult kinnitanud. Ukraina õhujõudude juhtkond on vaid teatanud, et Sakõ sõjaväelennuväljal teisipäeval kärgatanud plahvatuste tagajärjel hävis üheksa sissetungijate lennukit.

Plahvatused Sakõ õhuväebaasis Novofedorivka linna lähedal leidsid aset Venemaa Ukraina-invasiooni 167. päeval.

Venemaa on väitnud, et plahvatused põhjustas õnnetus ladudes. Venemeelsed ametiisikud väitsid algul, et ohvreid ei ole, kuid Krimmi juht Sergei Aksjonov kinnitas hiljem ühe inimese hukkumist.

Vene kaitseministeeriumi teatel juhtunu põhjuseid uuritakse, kuid ei olevat märke, et tegu oleks rünnakuga. Selle asemel märkis Moskva, et «plahvatas laskemoon».

Sotsiaalmeedias avaldatud kaadritel võis näha suurt suitsusammast ja lähedalasuvast rannast paanikas põgenevaid suvitajaid. Novofedorivkas puhkes samuti paanika ja sündmuskohale saadeti kiirabi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles