Politsei: Raigi ihukaitse jaoks kulub lisaraha (2)

Anna Sarapuu
, suvepraktikant
Copy
Katri Raik.
Katri Raik. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Üleeile nähti Narva linnapead Katri Raiki ringi liikumas turvameeste saatel, kirjutas Põhjarannik. Kui palju lisakulu see toob, ei oska PPA veel täpsustada.

PPA isikukaitse büroo juht Andris Viltsin rääkis Postimehele, et ihukaitsjate kasutamisel on tegemist täiendava majanduskuluga, mis on seotud näiteks politseinike majutamisega ja sõiduvahenditega. «Kaitse tagame isikukaitse büroo praeguse koosseisuga ja täiendavaid inimesi ei ole selle tarbeks tööle vaja võtta,» lisas ta.

Viltsini sõnul oli politsei ettepanek tagada Narva linnapea kaitse, sest poliitik peab saama tööd teha ilma, et peaks oma turvalisuse pärast muretsema. Tegemist on ennetava meetmega, et ära hoida võimalikke ohte näiteks rahvakogunemistel.

Tanki teisaldamisega seoses ei ole Viltsini sõnul olnud intsidente, kus linnapea elu oleks ohus ning politseile teadaolevalt ei ole teda ähvardatud.

Politseinikud tagavad Narva linnapea kaitset ajutiselt alates laupäevast ja seni, kuni see vajalik on. «Kuna kaitse kestus ei ole praegu teada, ei saa öelda ka kulu summat,» rääkis Viltsin Postimehele.

«Püsivalt on kaitse tagatud peaministrile, presidendile ja kõrgetele väliskülalistele, kuid oleme vajadusel ajutiselt kaitset pakkunud või turvalisuse küsimuses nõustanud ka teisi inimesi,» lausus Viltsin. Näiteks on kaitset pakutud ministritele ja teadusnõukoja liikmetele, kes said ähvardusi seoses oma tööga koroona leviku tõkestamisel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles