Kohus ei vabastanud mõrvarit enne tähtaega vanglast

BNS
Copy
Tartu vangla ametnikel õnnestus kinnipeetava elu päästa.
Tartu vangla ametnikel õnnestus kinnipeetava elu päästa. Foto: Kristjan Teedema

Tartu maakohus ei vabastanud neljapäeval vanglast enne tähtaega eakat meest, kes kannab oma tuttava mõrva eest 12 aasta pikkust vanglakaristust.

Kohus leidis Anatoli Artemjevi vangistusest tingimisi enne tähtaega vabastamine ei ole põhjendatud, kuna temast lähtuv uute kuritegude toimepanemise oht on endiselt suur. Mehe vabastamist ei toetanud ka Tartu vangla ja prokuratuur.

Tartu maakohus tunnistas 2013. aasta novembris toona 60-aastase Anatoli Artemjevi süüdi mõrvas ning mõistis talle selle eest karistuseks 12-aastase vangistuse.

Kuna mehel oli ka varasema süüteo eest osa karistusest kandmata, kujunes tema vangistusaja pikkuseks kokku 12 aastat ja kuus kuud. Karistusaja alguseks luges kohus 2012. aasta 31. detsembri, kui politsei mehe kinni pidas.

Artemjevil tekkis 2012. aasta 30. detsembril ühe mehega konflikt, mille käigus lõi Artemjev noaga kannatanut, kes suri kohapeal. Järgmisel päeval rahuldas eeluurimiskohtunik prokuratuuri taotluse, mille alusel Artemjev vahistati. Praeguseks on mees vanglakaristusest ära kandnud üle 9 aasta ja 7 kuu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles