Eesti piirivalvurid tühistasid agressorriiki õigustanud Vene kodaniku viisa (1)

BNS
Copy
Narva. Eesti-Venemaa piiripunkt.
Narva. Eesti-Venemaa piiripunkt. Foto: Konstantin Sednev

Eesti piirivalvurid tühistasid nädala alguses viisa mehel, kes tagasi Venemaale suundudes asus ametnikega vestluse käigus agressorriiki Venemaad õigustama.

Teisipäeva õhtul saabus Narva piiripunkti Vene kodakondsusega mees, kes oli teel tagasi Venemaale. Piirivalvurid tegid tavapärast kontrolli ja viisid piiriületajaga läbi põhjaliku vestluse. Jutuajamises tuli aga õige pea välja, et mees õigustab ja toetab agressorriiki ja sõda Ukrainas ning tema selgitused reisi kohta olid ebaselged.

«Pöörame enda igapäevatöös jätkuvalt suuremat tähelepanu sõjasümboolikale, aga ka agressiooni õigustamisele ja toetamisele, seda nii piiril kui ka tavapärast liiklusjärelevalvet tehes. Eesti riigis ei ole kohta agressioonisümboolikale, ega vaenulikult meelestatud inimestele, kelle eesmärk võib olla provokatsioon ja kes avaldavad sõnade või tegudega toetust Putini režiimile,» selgitas Ida prefektuur.

Seepärast otsustasid korrakaitsjad pärast põhjalikku kontrolli ja vestlust mehe turismiviisa kehtetuks tunnistada ja suunata ta Venemaale.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles