REPORTAAŽ ⟩ Viisakeelu saavad venelased jäävad igatsema meie piimatooteid (1)

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Perekond ostis Rimist toidukaupa 150 euro eest, nii endale kui ka sõpradele, kes soovisid eelkõige juustu.
Perekond ostis Rimist toidukaupa 150 euro eest, nii endale kui ka sõpradele, kes soovisid eelkõige juustu. Foto: Ilja Smirnov

Teade, et Vene kodanikud alates 18. augustist Eesti poolt väljaantud Schengeni viisaga enam Eestisse ei pääse, tekitab Narva piiripunktis ärevust. On neid, kes kiirustavad enne tähtaja langemist viimast võimalust kasutama kui ka neid, kes väidavad, et see neid ei puuduta. Ometi pahandavad viimased, et Eesti on teinud suure vea.

Üle piiri Eestis ostureisidel käivate venelaste hinnangul mõjutab valitsuse otsus nende ostuharjumusi, kuid ülemäära ei näi nad sellepärast muretsevat. Seda seetõttu, et hinnad on Eestis viimaste kuudega märgatavalt tõusnud ning ostureis suurt rahalist võitu ei too. Igatsema jäädakse siinseid maitsvaid piimatooteid.

«Sel korral viin Ivangorodisse kaasa musta leiba ja pasteeti,» ütles Postimehele piiri ületav Irina. Naine lisas, et muidu ostab ta Eestist rohkem piimatooteid: juustu, hapukoort, kohupiima. Viinereid ka, sest lapsed armastavad neid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles