Hiina meedia süüdistas USA Taiwani delegatsiooni tulega mängimises

Copy
USA delegatsioon Taipeis.
USA delegatsioon Taipeis. Foto: HANDOUT/Scanpix

Hiina riiklik uudisteagentuur Xinhua süüdistas esmaspäeval Taiwani külastanud USA Kongressi viieliikmelist delegatsiooni tulega mängimises.

Delegatsioon saabus Taiwanisse pühapäeval ilma visiidist ette teatamata. Selle kuu alguses külastas Taiwani esindajatekoja spiiker Nancy Pelosi.

Uued külastajad sõitsid Taiwanile vaid mõni päev pärast seda, kui Pelosi külaskäigust raevu sattunud Hiina peatas saare ümber oma sõjaväeõppused. Kuigi õppused on lõppenud, on Hiina jätkanud Taiwani väinas patrullimist merelt ja õhust.

USA seadusandjate delegatsioon on külastamas Taiwani vaid 12 päeva pärast seda, kui esindajatekoja spiikri Nancy Pelosi visiit ärritas Pekingit, edastas pühapäeval uudisteagentuur AP. Hiina reageeris Pelosi visiidile sõjalaevade ja -lennukite saatmisega Taiwani ümbrusesse õppust pidama ning tulistas ka mitu raketti üle demokraatliku saare.

Viieliikmeline delegatsioon, mida juhib demokraadist senaator Ed Markey, väisab pühapäeval ja esmaspäeval Taiwani osana Aasia-visiidist, kinnitas Taiwani Ameerika Instituut. Seadusandjad kohtuvad Taiwani juhtidega, et arutada kahepoolseid suhteid, piirkonna julgeolekut, kaubandust, investeeringuid ja teisi teemasid.

Taiwani ringhääling näitas, kuidas USA valitsuse lennuk maandus Taipei Songshani lennuväljal kella 19 paiku.

Hiina peab demokraatliku valitsusega Taiwani oma provintsiks ja on vihaselt vastu selle ametlikele kontaktidele välisriikide valitsustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles