RMK valis juhatuse esimeheks välisluurameti peadirektori Mikk Marrani (2)

Brita-Maria Alas
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Välisluureameti juht Mikk Marran.
Välisluureameti juht Mikk Marran. Foto: Mihkel Maripuu

Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) juhatuse esimeheks kandideeris 18 inimest, kellest kolm kandidaati jõudsid viimasesse vooru. Nende kolme seast valis nõukogu juhatuse esimeheks Mikk Marrani, kellega alustatakse nüüd läbirääkimisi. 

«Mikk Marranil on pikaajaline juhtimiskogemus. Teda tuntakse kui liidrit ja head juhti. Usun, et metsandussektorist väljastpoolt tulnuna on tal võimalik mõista ja leida lahendusi metsandusega seotud ühiskondlikele ootustele,» selgitas RMK nõukogu esimees Randel Länts valikut. Tema sõnul loodavad nad Marraniga jõuda kokkuleppeni nädala jooksul.

Randel Länts.
Randel Länts. Foto: Elmo Riig

RMK juhatuse esimehe kandidaadilt eeldati magistrikraadi või sellega võrdsustatud kõrgharidust, vähemalt viieaastast tippjuhi kogemust suurest organisatsioonist, laitmatut mainet, vastutustundlikkust ja tugevat sotsiaalset närvi.

Nõukogu hindas ka kandidaatide liidriomadusi, analüütilist ja strateegilist mõtlemist ning suhtlus- ja esinemisoskust.

«Tugevaid kandidaate oli mitu ning konkursil osalemiseks pidid nad lahendama praktilisi ülesandeid, mis juhatuse esimehe rollis võivad esile kerkida,» selgitas Länts.

Marran on olnud alates 2016. aastast välisluureameti peadirektor. Ta on lõpetanud Tallinna Ülikooli sotsiaalteaduskonna haldusjuhtimise eriala bakalaureuseõppe ja Ameerika Ühendriikide National Defence University rahvusliku ressursi strateegia eriala magistriõppe.

Uue juhi volitused algavad 1. novembril, senise juhi Aigar Kallase volitused lõppevad 31. oktoobril.

Pevkur: välisluureamet ei saa lubada ühtegi päeva juhita

«Välisluureametil on täita ülimalt vastutusrikas roll, seetõttu tahan rõhutada, et olen juba alustanud uue juhi leidmise protsessi. Meil ei ole luksust jätta välisluuret juhita isegi üheks päevaks, mistõttu peab amet saama uue juhi kohe, kui Mikk Marrani ametiaeg lõpeb,» sõnas kaitseminister Hanno Pevkur (RE).

Pevkur
Pevkur Foto: Kermo Benrot

«Marrani juhtimisel on välisluureamet teinud läbi märkimisväärse arengu ning ameti tööd hinnatakse nii Eestis kui ka liitlaste seas kõrgelt. Luure ja eelhoiatuse tähtsus praeguses julgeolekuolukorras on kriitilise tähtsusega,» ütles kaitseminister.

Välisluureameti peadirektori nimetab ametisse kaitseministri ettepanekul valitsus, kuulates ära riigikogu julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni arvamuse.

Välisluureameti peamine ülesanne on koguda, analüüsida ja edastada infot Eestit puudutavate väliste julgeolekuohtude kohta, andes nii panuse Eesti riigikaitse ja julgeolekupoliitika kujundamisse. Välisluureamet tagab ka turvalise side riigi salastatud võrkudes ja teeb välisvastuluuret, et kaitsta Eesti diplomaate ja välisoperatsioonidel teenivaid kaitseväelasi. Amet kaitseb ka Eestile edastatud salastatud välisteavet, täites riigi julgeoleku volitatud esindaja ülesandeid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles