Ametiühing: streigilaine peatab neljapäeval ühistranspordi Tallinnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna liinibuss.
Tallinna liinibuss. Foto: Peeter Langovits

Tööandjatele edastatud streigiteadete kohaselt peatab transpordi ametiühing 8. märtsil pealinna bussi-, trammi- ja trolliliikluse.

Ühistranspordi seisak kestab ametiühingu plaanide kohaselt terve päeva, alates hommikul kell 4.00 ja lõppedes öösel kell 2.00, vahendab ERR Uudised.

Ametiühingu pressiteates märgitakse, et trammi-, trolli- ja bussijuhid teevad toetusstreigi õpetajate palganõude toetuseks ning kollektiivlepinguseaduse muudatuste vastu, mis seab ohtu transporditöötajate palgad, puhkused ja sotsiaalsed tagatised.

Lisaks on neljapäeval plaanis neljatunnine toetusstreik Paides ja Pärnumaal, mis mõlemad häirivad bussiliiklust, kuid ei katkesta seda täielikult.

«Tallinna Autobussikoondise AS (TAK) sai täna kirja transpordi- ja teetöötajate ametiühingu (ETTA) juhatuse esimehelt Peep Petersonilt teatega, et ETTA juhatus on otsustanud korraldada 8. märtsil Tallinna Autobussikoondises toetusstreigi. Kirjas teatatakse, et streigis osalevad liinidel sõitvad bussijuhid ja sellega toetatakse ametiühingute keskliidu ning haridustöötajate streiginõudeid,» teatas TAKi pressiesindaja.

TAK informeeris ka Tallinna transpordiametit, et tulenevalt transpordi ametiühingu kirjast võib kujuneda olukord, kus Tallinna Autobussikoondisel ei õnnestu plaanitava toetusstreigi tõttu Tallinna transpordiametiga sõlmitud lepingut neljapäeval, 8. märtsil täies mahus täita.

«Kuidas ja mis mahus streik Tallinna linnabusside liikumist puudutab, ei ole Tallinna Autobussikoondisel käesoleval hetkel võimalik prognoosida. Informeerime linlasi niipea, kui asjaolud täpsustuvad,» lisas pressiesindaja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles