Narva volikogu lükkas punatanki teema oma õlgadelt

Margus Martin
, ajakirjanik
Copy
Linnapea Katri Raik sedastas, et Narvas ei ole ühtegi inimest, keda tank külmaks jätab. Ometi nimetasid opositsiooni esindajad tanki tükiks rauaks ja väärtusetuks varaks.

 
Linnapea Katri Raik sedastas, et Narvas ei ole ühtegi inimest, keda tank külmaks jätab. Ometi nimetasid opositsiooni esindajad tanki tükiks rauaks ja väärtusetuks varaks.  Foto: Eero Vabamägi

Narva ­linnavolikogu saalis oli ajakirjandusväljaannete esindajaid eile ­peaaegu sama palju kui erakorralisele istungi­le kogunenud saadikuid. Nii ühed kui ka teised ootasid huviga, milline otsus tanki teisaldamise küsimuses, milles fraktsioonide esindajad läinud nädalal näiliselt üksmeelele jõudsid, heaks kiidetakse. Ent selleni ei jõutudki

Ootamatu pööre saabus paar tundi enne volikogu istungi algust, mil opositsiooni ­kuuluvate Keskerakonna ja ­valimisliidu Narva Heaks esindajad edastasid antud päevakorrapunkti ­täiendusena ettepaneku arutada tanki ­jätmist sinna, kus see parasjagu seisab. Ühtlasi soovisid nad, et edaspidi tegeleks teemaga ja võtaks vajalikke otsuseid vastu linna­pea Kat­ri Raik (SDE).

Uus olukord sundis koalitsiooni, kuhu kuuluvad valimisliidu Narva Tulevik ja erakonna Eesti 200 liikmed, astuma vastusammu, millega pöörati senised jõupingutused pea peale. Nii teatas volikogu esimehe Vladimir Žavoronkovi puudumisel istungit juhatanud aseesimees Natalia Umarova, et tankimonumendi edasist saatust ei hakata seekord üldse arutama, vaid selle asemel jätkatakse hoopis läbirääkimisi. Otsus põhjustas volikogu opositsiooniliikmete seas paraja hämmingu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles