Mali islamistid teatasid nelja Wagneri palgasõduri tapmisest

Copy
Kaks Wagneri palgasõdurit Malis.
Kaks Wagneri palgasõdurit Malis. Foto: AFP/SCANPIX

Terrorivõrgustikuga Al-Qaeda seotud pühasõdalaste rühmitus Malis teatas esmaspäeval Venemaa erasõjafirma Wagner nelja palgasõduri tapmisest, edastas islamistide veebitegevust jälgiv monitooringufirma SITE Intelligence.

Saheli piirkonna peamine džihadistide rühmituste ühendus Islami ja Moslemite Toetuseks (GSIM) kinnitas internetipostituses, et varitses rühma Wagneri sõdureid, kes sõitsid Bandiagara piirkonnas mootorratastega Djallo külast mägede poole.

Teadaande kohaselt õnnestus islamistidel neli palgasõdurit tappa ja ülejäänud põgenesid.

Kaks kohalikku ametnikku kinnitasid vahejuhtumit uudisteagentuurile AFP.

«Nädalavahetusel tapsid džihadistid Bandiagara lähedal neli venelast,» ütles üks anonüümsust palunud kohalikest ametnikest agentuurile.

Piirkonna haiglaallikas kinnitas samuti «nelja venelase hukkumist lahingus». Üks ohvritest toodi Mopti haiglasse.

Venemaast on saanud Mali valitseva hunta lähedane liitlane võitluses kauakestnud džihadistide mässu vastu. Režiim on kaasanud Venemaa poolsõjaväelisi võitlejaid, keda Bamako kirjeldab sõjaliste instruktoritena, aga lääneriigid palgasõduritena.

Wagneri kasutamine oli võtmetegur, mis ajendas Prantsusmaad, Mali endist koloniaalvõimu ja traditsioonilist liitlast, oma sõjalisi jõude riigist välja tõmbama.

GSIM, mille mõju regioonis üha laieneb, hõlmab hulgaliselt džihaadirühmitusi ning tegutseb peamiselt Malis ja naaberriigis Burkina Fasos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles