BLOGI JA FOTOD ⟩ Narva punamonumendid teisaldati (23)

Postimees
Copy

Valitsus võttis vastu otsuse teisaldada Narvas avalikust ruumist Nõukogude Liidu sõjamonumendid. Tank T-34 viiakse Eesti Sõjamuuseumisse, mis tegeleb sõjaajaloo ja kultuuripärandi säilitamise, uurimise ja tutvustamisega. Täna hommikul selle monumendi teisaldamisega ka alustati. 

Narva politseijaoskonna juhi Indrek Püvi sõnul piirab politsei Narva tanki ja lähedal asuvate monumentide juures inimeste liikumist. «Loome perimeetri kolme Narva-Narva-Jõesuu teel asuva Nõukogude Liidu sõjamonumendi ümber, et need turvaliselt teisaldada. See tähendab, et inimesed selles alas viibida ei tohi, ka on keelatud autode liikumine ja parkimine. Keeluala on selgelt liiklusmärkidega märgistatud ning seal juures on politseinikud, kes vajadusel inimesi ümbersõiduga juhendavad,» selgitas Püvi.

Politsei piirab liikumist Narva-Narva-Jõesuu-Hiiemetsa teel alates Kudruküla ristmikust kuni Mätta tänavani ning Peeterristi-Kudruküla teel. Ümbersõit on korraldatud läbi Narva-Jõesuu.

Indrek Püvi lisas, et loodab inimeste mõistvale suhtumisele. «Avame tavaliikluse taas niipea, kui see on võimalik. Seni palume kõikidel piirkonna inimestel liikudes järgida politseinike juhiseid.»

Kommentaarid (23)
Copy
Tagasi üles