VIDEO ⟩ Narva Peetri platsilt teisaldatakse teist punamonumenti (1)

Postimees
Copy

Narvas ning Narva Jõesuus teisaldatakse kokku seitse punamonumenti. Samal ajal kui tank vinnatakse treileri peale, käib hoogne töö ka Peetri väljakul. 

Esimene kiviplaat sõnadega «Au sõduritele-vabastajatele» on eemaldatud müürilt. Tuli ära suure vaevaga. Kokku on 11 plaati.

«Narva Peetri platsil on väga vähe inimesi. Konflikte ei täheldanud, politsei käitub rahulikult ja saab esialgu hakkama olemasolevate jõududega. Narvat vallutanud Nõukogude sõjaväeüksuste mälestustahvlid üritatakse demonteerida, kuid vaevaliselt, sest need on korralikult kinnitatud müürile. Maha võetakse ka väljaku kõrval pargis asuv viisnurgaga obelisk. Elanikud, kes piirkonnas liiguvad, on rahumeelsed ja mõistavad, mis toimub. Oli ainult paar juhtumit, kui üksik provokaator või joobes inimene üritas politseiga vaielda,» edasta Rus.Postimehe ajakirjanik.

Narva politseijaoskonna juht Indrek Püvi selgitas, et ajutine liikumispiirang mõjutab ka piiriületust ja eelkõige autodega liiklejaid. «Avame tee liiklusele ja inimestele võimalikult kiiresti, kui monumentide eemaldamine on turvaliselt läbi viidud. Kohalikel inimestel, kes soovivad jalgsi piiri ületada, soovitame selleks kasutada Narva-2 piiripunkti Kreenholmi linnaosas,» ütles Püvi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles