Peatoimetaja kolumn Kas sai selgeks, et Eesti Vabariigiga ei jamata?

Priit Hõbemägi
, Postimehe peatoimetaja
Copy
Narva tank-monument T-34 viidi minema ja postament lammutati.
Narva tank-monument T-34 viidi minema ja postament lammutati. Foto: Eero Vabamägi/Postimees

Teisipäeva hommikul kella seitsme paiku alanud punamonumentide demonstratiivne teisaldamine Narvas on tagajärg, mida Narva linnavõim ja sealsed putiniseerunud elemendid on juba pikka aega välja kutsunud. Eesti keeles öeldakse lapsele, et pill tuleb pika ilu peale, kirjutab Postimehe peatoimetaja Priit Hõbemägi.

Narva jonnivad linnavolinikud ja paljud kohalikud poliitikud on ka nagu lapsed, kes kangekaelselt püüavad ebameeldivat kohustust lõputute ettekäänetega edasi lükata.

Eesti Vabariigi kaitsepolitsei asutaja ja pikaaegne juht ning siseminister Jüri Pihl (1954–2019) selgitas kunagi ühes eravestluses mulle, kuidas peab vabariigi vaenlastega käituma. Kui näiteks politsei peab sellise vaenutegevust aktiivselt harrastava tegelase liikluses kinni, tuleb tema auto põhjalikult, kuni viimase pulgani läbi uurida. Kui midagi ei vasta normidele, siis menetleda täie rangusega. Kui aga paari tunni pärast öeldakse, et seekord oli kõik hästi, siis ainult kuni järgmise kohtumiseni, aga siis kordub kõik! Kui tegelane hakkab välismaale sõitma ja esitab lennujaamas passi, tuleb ta kõrvale kutsuda ja uurida passi põhjalikult seni, kuni lennuk on ära sõitnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles