Meremess kogub tuure

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meremess.
Meremess. Foto: Liis Treimann

Täna keskpäeval avatud meremessil käis juba pärastlõunal vilgas askeldamine ning külastajaid tuli aina juurde, kuid messi looja ning asutaja Sulev Paakspuu sõnul on see alles algus – homme pidavat Eesti Näituste hallides olema kindlasti oluliselt rohkem rahvast.

Paakspuu sõnul on on tänavune mess kindlasti ulatuslikum kui eelmisel või üle-eelmisel aastal – kaks halli on täis ning isegi väike ruumipuudus on tekkinud. Võrreldes mõne aasta taguse ajaga on inimeste huvi paatide, kaatrite, purjekate ning jahtide vastu oluliselt kasvanud. Optimistliku hinnangu järgi võiks messi kolme päeva jooksul külastata umbes 10 000 inimest.

Messil on enamuses väljas Eestist pärit meresõidukite müüjad, kuid esindatud on ka lätlased. Suuremate väikelaevade hinnad algavad 40 000 – 50 000 eurost ning ulatuvad mitmesaja tuhande euroni. Üldlevinud tava kohaselt on aga messihinnad tavahindadest madalamad, mistõttu saab kauba soodsamalt kätte. Põhiliselt lähevad Paakspuu sõnul aga müügiks tavalised paadid.

Peale meresõidukite on messil väljas väiksemaid ja suuremaid mootoreid, navigeerimisvahendeid, päästevarustust, kalapüügivahendeid, sadamavarustust ja palju muud merega kokku käivat kraami.

«Need ajad on muidugi möödas, kui masu tingimustes anti kaupa isegi alla omahinna ära, aga teatud soodustusi teevad firmad küll,» kinnitas Paakspuu.

Messil on kohal ka kindlustusmaakler, et saaks kohapeal paadikindlustuse vormistada. Samuti oli näha veeteede ameti, keskkonna inspektsiooni, politsei- ja piirivalveameti ning muude ametkondade esindajaid. Pakuti ka tavahinnast soodsamaid väikelaeva juhi kursusi.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles