Narva Veneetsias valmivad kunstiobjektid

BNS
Copy
Narva Veneetsia.
Narva Veneetsia. Foto: Urmas Glase

Narva kunstiresidentuuri saatkond on toonud Narva Veneetsiasse rahvusvahelise atmosfääri ning kogukonna jaoks on kunstiobjektina valmimas leivaahi ja varjualune.

Narva külje all veekanalite piirkonnas Kulgu paadigaraažide ühistu juures toimub projekt «NARTi saatkond Narva Veneetsias». NART rendib seal garaaži ja kalastusklubi ruume ning seal saavad kunstnikud ja kohalikud üksteist tundma õppida.

Kahe garaažiühistusse elama tulnud kunstniku, Enrique Roura (Mehhiko/Norra) ja Maurin Bizigi (Šveits) käte all valmivad kunstiobjektid, mis on ka praktiliselt rakendatavad. Roura valmistab Kulgu jaoks tammepuust varjualust ja Bizig ehitab leivaahju.

Paadigaraažide omanikud on protsessi vastu suurt huvi tundnud, laenanud neile töövahendeid ja toetanud heade sõnadega.

Juba sel laupäeval, Eesti taasiseseisvusmise päeval, 20. augustil on kohalikud ja külalised oodatud NARTi Veneetsia saatkonna kogukonnapäevale. Katsetatakse vastvalminud leivaahju, pakutakse värsket leiba, jooke ja suupisteid: Mehhikost takosid, Eestist kiluvõilebu ja Itaalias populaarset Aperol Spritz kokteili.

Külalised on oodatud ka omalt poolt midagi kaasa võtma, et tuleks tõeline pika laua pidu. Projekti toetab Briti Nõukogu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles