AK Eestlased Ukraina sõjas – tähtsad, kuid näota ja nähtamatud

Jaanus Piirsalu
, ajakirjanik
Copy
Vabatahtliku pataljoni ukrainlasest sõdur Eesti liputähisega (ka tema taga seisev sõdur kannab Eesti liputähist). Tegemist pole eestlastega, liputähised kinkisid sõduritele nende üksuse eestlastest abistajad.
Vabatahtliku pataljoni ukrainlasest sõdur Eesti liputähisega (ka tema taga seisev sõdur kannab Eesti liputähist). Tegemist pole eestlastega, liputähised kinkisid sõduritele nende üksuse eestlastest abistajad. Foto: Erakogu

Nendest meestest tuleb rääkida. Ma pean silmas neid vapraid ja suure südamega Eesti mehi, kes võtsid relvad ja läksid ukrainlastele appi sõjas Venemaa vastu. Need vabatahtlikult sõtta läinud mehed kaitsevad Ukrainas sama palju meie vabadust kui Eesti kaitseväelased Iraagis ja Afganistanis.

Peale ühe erandi ei kirjuta Eesti sõduritest keegi oma sõdimisest sotsiaalmeedias ja Eesti meediale antud vähestes intervjuudes varjavad nad alati oma nimesid (peale sellesama ühe erandi). Kõik nad eelistavad sõdida seal vaikselt, ilma tähelepanuta. Igaühel neist on selleks omad põhjused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles