Üürihindadega kimpus tudengid: see on košmaar! (10)

Copy
«Raha on, aga mitte nii palju, et kinnisvaraturult terve korter üürida,» selgitas Tallinna Ülikooli tudeng Rauno Uusleer.
«Raha on, aga mitte nii palju, et kinnisvaraturult terve korter üürida,» selgitas Tallinna Ülikooli tudeng Rauno Uusleer. Foto: Kermo Benrot

Pidevalt tõusvad üüri- ja toiduhinnad tekitavad tudengitele korralikku peavalu. Postimehega jagasid oma kogemusi kuus noort, kes on omal nahal tunda saanud, mida tähendab hinnatõusude ajal iseseisva elu alustamine.

Paidest pärit 21-aastane Rauno Uusleer otsustas eelmisel aastal astuda Tallinna ülikooli (TLÜ) ajakirjanduse erialale. Noormees tahtis leida elamispinna, mis asuks kesklinna lähedal. «Facebooki lehel otsis üks tuttav korterikaaslast ja siis mõtlesin, et miks mitte,» meenutas Uusleer.

Kolmetoalise korteri üüri ta korterikaaslasega võrdselt ei maksa, sest elab ainult ühes toas. Praegu on Uusleeri osa 200 eurot kuus, kuid käredamatel talvekuudel tuleb koos kommunaalkuludega välja käia 300 eurot. «Oletan, et mu korterikaaslane võib kuus maksta 600–700, tema käsutuses on kaks tuba.»

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles