Kuumalainega tuleks juua rohkem vett ja olla ettevaatlik

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
Ilmateenistuse sõnul peaks kuumalaine lõpu saama pühapäeval, kui mitmel pool võib oodata hoovihma.
Ilmateenistuse sõnul peaks kuumalaine lõpu saama pühapäeval, kui mitmel pool võib oodata hoovihma. Foto: Kristjan Teedema

Viimased nädalad on pakkunud rohkesti soojakraade ning lähipäevadeks prognoosib keskkonnaagentuur õhutemperatuuri tõusu üle 30 kraadi. Tallinna Kiirabi juht soovitab kõigil juua keskmisest rohkem vett ning krooniliste haigustega inimestel teha õuetoimetusi näiteks hommikutundidel.

Riigi ilmateenistuse sünoptik ütles neljapäeva õhtupoolikul, et mõningad mudelid näitavad küll reedeks ka sadu, kuid selle võimalus on vähetõenäoline. Samas sõnas ta, et reedene ilm on väga kuum ja temperatuur ulatub 30–31 kraadini. Kuumalaine jätkub ka laupäeval, mil temperatuurid ulatuvad 28–29 kraadi juurde.

Sünoptiku sõnul saab suur kuumus suure tõenäosusega lõpu pühapäeval, kui alates pärastlõunast kuni ööni on oodata tugevat hoovihma. See toob kaasa esmaspäevaks värskema õhu ja 22–23-kraadise soojuse. Teisipäeval ja kolmapäeval läheb uuesti veidi soojemaks – 24–25 kraadi –, kuid ilmateenistus järgmiseks nädalaks enam 30 kraadini jõudvaid temperatuure ei ennusta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles