Siim Kallas: ma polegi praeguse peaministri kabinetis käinud

Ulla Länts
, ajakirjanik
Copy
19.08.2022, Peaminister Kaja Kallas võõrustab Stenbocki majas endiseid Vabariigi Valitsuse juhte, et vahetada traditsioonilisel kohtumisel üheskoos mõtteid päevakajalistel teemadel ning riigi tuleviku üle. Pildil vasakult Kaja Kallas ja Siim Kallas. Foto: Kermo Benrot, Postimees
19.08.2022, Peaminister Kaja Kallas võõrustab Stenbocki majas endiseid Vabariigi Valitsuse juhte, et vahetada traditsioonilisel kohtumisel üheskoos mõtteid päevakajalistel teemadel ning riigi tuleviku üle. Pildil vasakult Kaja Kallas ja Siim Kallas. Foto: Kermo Benrot, Postimees Foto: Kermo Benrot/Postimees / Scanpix Baltics

Traditsiooniliselt kogunevad endised peaministrid Stenbocki majja taasiseseisvumispäeva eel. Sel korral puudusid vaid Mart Laar, kes oli nakatunud koroonasse ja Jüri Ratas, kes teatas, et on seotud muude asjadega.

Esimesena saabunud Siim Kallas lausus, et polegi praeguse peaministri kabinetis käinud. Küsimusele, kas pole kutsutud, vastas Kallas, et ta ei ole ise ka selleks soovi avaldanud. Kallas tõdes, et ega Stenbocki majas tema ajaga võrreldes palju muutunud ole, ainult suur koosolekulaud on kusagile ära viidud.

Küsimusele, kui raskeks peab ta tänase peaministri olukorda, vastas Kallas, et keerulisemat olukorda on raske välja mõelda. «Sõda on lävepaku taga, koroona tõuseb ja muidugi elektri hind, millega praegu tegeldakse. Nüüd on veel Martin Helme ka paanikas ja tahab tuua inimesi tänavatele enne, kui valitsus on toetusmeetmed vastu võtnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles