Vaktsiinihüvitise saamine takerdub vigastesse ravidokumentidesse (4)

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy
Ametnikud võiksid inimeste rahustamise soovi kõrval endalt küsida, kas vaktsiinikindlustuse seadus tehti linnukese pärast või et hättasattunuid päriselt aidata, soovitas MTÜ Ikkagi Inimesed liige Merje Sumberg saates «Otse Postimehest».  
Ametnikud võiksid inimeste rahustamise soovi kõrval endalt küsida, kas vaktsiinikindlustuse seadus tehti linnukese pärast või et hättasattunuid päriselt aidata, soovitas MTÜ Ikkagi Inimesed liige Merje Sumberg saates «Otse Postimehest».  Foto: Jaan Vanaaseme

Koroonavaktsiinide kahjuhüvitisi on miljoni euro suurusest fondist makstud vaid seitsmele kannatanule kokku 14 000 euro eest, ­kuigi vaktsiinikahjude seadus kehtib juba kolm ja pool kuud ning enamik ligi kahest miljonist vaktsiinisüstist jõuti Eestis ära teha ammu enne seaduse jõustumist.

Kõigi seitsme ­hüvitisesaaja valuraha jäi madalaima määra tasemele, 471 taotlust on saanud ­eitava vastuse. Ligi pool taotlustest alles ootab haigekassa otsust. Siiski sunnib asjade senine käik küsima, kas seadus on ehk segaselt kirja pandud, kui vaid 1,5 protsenti küsijatest valuraha saab, või on hüvitise saamise eeldused liiga ranged? Ent äkki on vaktsiinid tõesti nii ohutud, et tõsiste hädadega kannatajaid Eestis palju rohkem polegi?

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles