Rodman plaanib vangistatud Grineri abistamiseks Venemaa reisi

Copy
Dennis Rodman.
Dennis Rodman. Foto: mpi04/MediaPunch via www.imago-images.de/Scanpix

USA korvpalliliiga NBA kunagine tähtmängija Dennis Rodman plaanib reisi Venemaale, et taotleda vangistatud WNBA mängija Brittney Grineri vabastamist, vahendas pühapäeval meediakanal NBC News.

Rodmani sõnul loodab ta sel nädalal lennata Venemaale, et aidata korvpallisuperstaari Grinerit, kellele Moskva kohus mõistis selle kuu alguses narkosüüdistusega üheksa aastat vangistust.

«Ma sain loa minna Venemaale seda tüdrukut aitama. Ma üritan sel nädalal minna,» ütles Rodman meediakanalile.

NBC andmetel ei avaldanud Rodman rohkem üksikasju.

«On avalik teave, et administratsioon on teinud venelastele olulise pakkumise ja kõik muu peale edasiste läbirääkimiste pidamiseks loodud kanali muudab asja tõenäoliselt keerulisemaks ja takistab vabastamispüüdlusi,» kommenteeris uudisteagentuurile AFP Rodmani algatust USA presidendi Joe Bideni administratsiooni kõrge ametnik.

Griner, kes mõisteti Venemaal uimastite omamise ja salaveo eest üheksaks aastaks vangi, kaebab kohtuotsuse edasi, teatasid nädal tagasi tema advokaadid.

Kahekordne olümpiavõitja ja WNBA meister vahistati veebruaris Moskva lennujaamas väikese koguse kanepiõli omamise eest. 31-aastasele sportlasele esitati süüdistus uimastismugeldamises ja kohus mõistis talle augusti algul üheksa-aastase vanglakaristuse.

Griner on end süüdi tunnistanud, kuid on öelnud, et ei kavatsenud keelatud ainet Venemaal kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles