Ukraina riigilippu rüvetanud mees peab üldkasulikku tööd tegema (22)

BNS
Copy
Narvalane Aleksandr Hänninen, kes rüvetas Ukraina lippu ning ärgitas hiljem videopostituses Venemaad Eestit okupeerima.
Narvalane Aleksandr Hänninen, kes rüvetas Ukraina lippu ning ärgitas hiljem videopostituses Venemaad Eestit okupeerima. Foto: Kuvatõmmis TikToki videost

Harju maakohus tunnistas esmaspäeval 50-aastase Aleksandr Hännineni süüdi Ukraina riigilipu rüvetamises ja pani talle kohustuse teha üldkasulikku tööd.

Kohus mõistis Hänninenile karistuseks kolm kuud vangistust, mida lühimenetluse tõttu vähendati kolmandiku võrra, ning kuna kuritegu oli toime pandud katseajal, siis liideti sellele eelmise otsusega mõistetud ärakandmata karistus, aasta ja kolm kuud vangistust. Samas asendas kohus liitkaristuse (aasta ja viis kuud vangistust) üldkasuliku tööga, mida Hänninen peab kahe aasta jooksul tegema kokku 510 tundi.

Menetluskuludena tuleb süüdimõistetul tasuda 490,50 eurot.

Süüdistuse järgi rüvetas Hänninen 16. augustil Ukraina riigilippu, astudes selle peale ja pühkides sellel jalgu. Kohtu hinnangul leidis mehe süü lipu rüvetamises täielikku tõendamist, sest tõendina esitatud videos on tegu selgelt näha ja ka kuulda, et ta käsitleb seda kui Ukraina sümbolit.

Mees kinnitas samuti, et tunneb rahuldust kui tema jalge all on «nende» inimeste lipp.

Kohtueelses menetluses Hänninen oma süüd ei tunnistanud, sest tema väitel ei olnud tegu Ukraina lipu, vaid suvalise riidetükiga, mis meenutas riigilippu. Kohtuistungi ajaks oli ta oma positsiooni muutnud, tunnistas süüd ja kahetses tegu.

Kommentaarid (22)
Copy
Tagasi üles