Kolonelleitnant Ranno Raudsik asub juhtima Scoutspataljoni

Postimees
Copy
Foto: Kaitseväe peastaap

Kolonelleitnant Eero Aija andis pataljoni lipu ja üksuse juhtimise üle kolonelleitnant Ranno Raudsikule pataljoni ülema vahetuse tseremoonial, mis toimus läinud nädalavahetusel traditsioonilisel scoutspataljoni perepäeval. 

1. jalaväebrigaadi ülem kolonel Andrus Merilo tänas kolonelleitnant Eero Aijat teenistuse eest, ja selle eest, et ta on viinud Scoutspataljoni kõrgesse lahinguvalmidusse.

«See on meeletu saavutus, mis nõudis ohverdusi ja pingutusi ja see on kahtlemata meeskonna töö. Ma usun, et meeskond toetab ka uut ülemat. Ülesanded, mis teid ees ootavad, lähevad iga päevaga raskemaks ja lahinguvalmiduse hoidmine jääb teie põhitööks,« ütles Merilo.

Kolonelleitnant Aija tänas scoutse ennastsalgava pühendumise eest, mis on aidanud püstitatud ülesandeid täita. «Ma soovin teile sihikindlust minna edasi scoutsina, raskustest üle olla ning kõiki takistusi ületada. Ma olen kindel, et kolme aasta pärast on Scoutspataljon veelgi lahinguvõimelisem üksus,» ütles kolonelleitnant Aija soovides uuele ülemale jõudu ja jaksu.

Scoutspataljon on 1. jalaväebrigaadi koosseisus olev professionaalse väljaõppega iseseisvaks lahingutegevuseks võimeline kiirreageerimisüksus.

Üle 20 aasta kaitseväes

Kolonelleitnant Ranno Raudsik teenib kaitseväes 2000. aastast, mil ta läbis ajateenistuse õhutõrjedivisjonis. Pärast õpinguid kaitseväe ühendatud õppeasutustes on kolonelleitnant Raudsik teeninud Viru jalaväepataljonis rühmaülemana ning seejärel erinevatel ametikohtadel Scoutspataljonis – rühmaülemana, kompanii ülemana ja operatiivsektisooni ülemana. Ta on lõpetanud Kõrgema Sõjakooli keskastme juhtimiskursuse ja õppinud sõjalist juhtimist Suurbritannias.

Enne Scoutspataljoni ülema ametikohale asumist teenis kolonelleitnant Raudsik kaitseväe peastaabis. Kolonelleitnant Raudsik on osalenud välismissioonidel Iraagis ja Afganistanis.

Teda on autasustatud Eesti Vabariigi Presidendi Kotkaristi V klassi teenetemärgiga, kaitseväe teenetemärgiga lahinguliste teenete eest, kaitseväe eeskujuliku teenistuse ristiga, Maaväe Ohvitseri Kuldristiga, kaitseväe pikaajalise teenistuse medaliga.

Aija jätkab teenistust Kaitseväe Akadeemias

2019. aastast Scoutspataljoni juhtinud kolonelleitnant Eero Aija on kaitseväes teeninud alates 2001. aastast. Ta on lõpetanud Kaitseväe ühendatud õppeasutustes tankitõrje õppesuuna ning mehhaniseeritud jalaväekursuse, samuti Kõrgema Sõjakooli keskastme juhtimiskursuse ning õppinud sõjaväelist juhtimist Prantsusmaa sõjakolledžis.

Suurema osa senisest teenistusest on ta olnud seotud Scoutspataljoniga, aga samuti olnud Kalevi jalaväepataljoni operatiivsektsiooni ülem ning töötanud staabiohvitserina kaitseväe peastaabi operatiivosakonnas. Kolonelleitnant Aija jätkab teenistust Kaitseväe Akadeemia taktika õppetooli ülemana.

Kolonelleitnant Aija on osalenud kolmel välismissioonil Afganistaanis, teda on autasustatud Eesti Vabariigi Presidendi Kotkaristi V klassi teenetemärgiga, kaitseväe teenetemärgiga lahinguliste teenete eest, kaitseväe eeskujuliku teenistuse ristiga, Maaväe Ohvitseri Hõberistiga, kaitseväe pikaajalise teenistuse medaliga ja rahvusvahelistes sõjalistes operatsioonides osalenu medaliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles