Reinsalu nimetas FSB väiteid Dugina tapja Eestisse tulekust provokatsiooniks (2)

Alexandra Saarniit
, ajakirjanik
Copy
Välisminister Urmas Reinsalu.
Välisminister Urmas Reinsalu. Foto: Sergei Grits

Välisminister Urmas Reinsalu (Isamaa) nimetas FSB väiteid Vene ideoloogi Aleksandr Dugini tütre Darja Dugina väidetava tapja Pihkva oblasti kaudu Eestisse tulekust provokatsiooniks, vahendas ERRi uudisteportaal.

Reinsalu sõnas ERRile, et välisministeerium käsitleb FSB väiteid Vene Föderatsiooni provokatsioonina väga pikas provokatsioonide reas ja lisas, et rohkem neil selle kohta hetkel öelda ei ole, kuid tema sõnul üritab Venemaa sellisel moel avaldada Eestile survet Ukraina toetamise eest.

«Miks Eesti koges alates Pronksiööst suurimaid küberrünnakuid? Miks Venemaa endine president kaks nädalat tagasi ütles, et see on nende tegematajätmine, et Eesti on veel vaba riik?» küsis Reinsalu, lisades, et usub, et kõik need sündmused ja erinevad aktsioonid asetuvad laiemasse konteksti, milleks on avaldada nii Eestile ja mitmetele teistele riikidele, kelle toetus Ukrainale on olnud ühemõtteline erinevate meetoditega, survet.

Vene võimud teatasid eelmisel nädalal, et Vene presidendile Vladimir Putinile lähedase ideoloogi Aleksandr Dugini tütar hukkus Moskva lähistel autopommiplahvatuses.

Pomm lõhkes 1992. aastal sündinud Darja Dugina Toyota Land Cruiseris 20. augusti õhtul kella 22 paiku. Naine oli autoga teel Moskvast 40 kilomeetri kaugusel Bolšije Võzjomõ külla. Dugina suri sündmuskohal.

Vene uudisteagentuuri TASS andmeil võis sihtmärgiks olla president Vladimir Putinit konsulteeriv filosoof, ideoloog ja poliitik Aleksandr Dugin, kes istus viimasel hetkel teise sõidukisse.

Venemaa Föderaalse Julgeolekuteenistuse FSB väitel põgenes Vene ideoloogi Aleksandr Dugini tütre Darja Dugina tapja Pihkva oblasti kaudu Eestisse. Politsei- ja piirivalveamet Venemaa eriteenistuse süüdistuste alusel piiriületajate andmeid ei avalda.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles