Röövis osalenud mees sai karistuseks šokivangistuse

BNS
Copy
Sümbolpilt relvastatud röövist.
Sümbolpilt relvastatud röövist. Foto: Kristjan Teedema

Harju maakohus mõistis teisipäeval ligi pooleaastase šokivangistuse mehele, kes osales möödunud aasta juunis Tallinnas väidetavalt kõlbmatut narkootikumi müünud mehelt asjade röövimises.

Kohus tunnistas Aleksei Lavrovi süüdi grupis ja relvana kasutatava esemega ähvardades toime pandud röövimises ja ning auto korduvas joobeseisundis juhtimises, mille eest karistas teda kokku nelja aasta pikkuse vangistusega. Kohus luges kantuks Lavrovi poolt eelvangistuses viibitud aja 14.- 15. aprillil.

Kohus määras, et karistusest viis kuud ja 28 päeva vangistust peab Lavrov kohe ära kandma. Ülejäänud kolm aastat ja kuus kuud jääb täitmisele pööramata, kui mees nelja aasta ja kuue kuu pikkuse katseaja jooksul ei pane toime uut kuritegu ja täidab talle seatud kontrollnõudeid. Lisakaristusena võttis kohus Lavrovilt viieks kuuks ära mootorsõiduki juhtimise õiguse.

Süüdistuse kohaselt kutsus Lavrov mullu juunis kaks kaaslast kohtumisele mehega, kellega õiendada põhjusel, et viimane müüs väidetavalt kõlbmatut narkootilist ainet. Saabudes möödunud aasta 13. juunil kella 22.10 paiku koos kaaslastega sõiduautoga Audi A4 Tallinnas Tedre tänava kortermaja hoovi, liikusid mehed mopeedsõiduki juurde ja piirasid masina kahelt poolt sisse. Lavrov läks kõrvalistuja ukse juurde ning teised kaks juhiukse juurde. Nad takistasid sõidukis viibija väljumist, lükates juhipoolse ukse kinni, nii et väljuda üritanud juht sai uksega jala pihta. Samal ajal lasti mopeedsõidukisse ka pipragaasi.

Kui kannatanul õnnestus sõidukist väljuda, võttis üks röövijatest masinast kaks mobiiltelefoni ja seljakoti. Seljakoti sisu puistati kahe sõiduki vahel maha laiali ja koti sisu otsiti läbi. Samal ajal võttis üks röövijatest mopeedsõidukist kõlari, millega lahkus.

Tänavu 14. aprillil kella 9 ajal juhtis Lavrov Tallinnas Tuulemaa ja Madala ristmikul sõiduautot Volvo S80 alkoholijoobes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles