Haridusministeerium loobus endise kantsleriga kohtuvaidlusest

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Mart Laidmets sai haridus- ja noorteameti juhi kohusetäitja kohast vabaks mullu detsembris.
Mart Laidmets sai haridus- ja noorteameti juhi kohusetäitja kohast vabaks mullu detsembris. Foto: Tairo Lutter

Haridus- ja teadusministeerium loobus endise kantsleri Mart Laidmetsaga peetud kohtuvaidluses edasikaebamisest. 

«Mart Laidmets vaidlustas enda ametist vabastamise kohtus. Kuna kohtuasjas vaieldi eelkõige ametist vabastamise õige õigusliku kvalifikatsiooni üle, otsustas HTM kohtuotsust mitte edasi kaevata,» selgitasid otsust Postimehele ministeeriumi esindajad haldusasjas Arne Ots ja Martin Raude. 

Nad lisasid, et ministeeriumi eesmärk ei ole pidada kohtuvaidlust. «Haridus- ja teadusministeerium soovib keskenduda kõrgetasemelisele professionaalsele tööle,» lisati. 

Haridus- ja teadusministeeriumile said pärast Laidmetsa lahkumist kantsleri ametikohalt ja asumist haridus- ja noorteameti peadirektori asetäitja ametikohale teatavaks asjaolud, mille tõttu ministeerium ei pidanud võimalikuks Laidmetsaga teenistussuhet jätkata ja otsustas Laidmetsa ennetähtaegselt ametist vabastada.

Laidmets kaebas vallandamisotsuse halduskohtusse, kus muu hulgas soovis ta saada ka lahkumishüvitist kolme kuupalga ulatuses. 20. juulil sai Laidmets võidu ministeeriumi üle, kuna kohus tunnistas alusetuks tema vabastamise põhjenduse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles