SA Postimehe Fond rahastab kuue ajakirjandustudengi haridusteed

PM Haridusportaal
Copy
Postimehe Fondi eesmärk on toetada Eesti ajakirjandust
Postimehe Fondi eesmärk on toetada Eesti ajakirjandust Foto: Sander Ilvest

SA Jaan Tõnissoni Postimehe Fond otsustas tänavu toetada stipendiumiga viie noore ajakirjandustudengi haridusteed bakalaureuseõppes ning ühe üliõpilase magistriõpet.

Postimehe Fond määras Henry-Laur Allikule magistriõppe toetuse 10 000 euro ulatuses. Toetus makstakse saajale välja kahes osas. Bakalaureuseõppe 4000-eurosed stipendiumid pälvivad Triinu Tähe, Richard Särk, Hedi Aimsalu, Christina Veinberg ja Rauno Uusleer.

Stipendiumid makstakse välja igakuiste osamaksetena tänavu septembrist kuni järgmise aasta maini.

Tartu Ülikoolis ajakirjanduse ja kommunikatsiooni erialal bakalaureuse kraadi omandanud Henry-Laur Alliku soov on jätkata magistriõpinguid Hollandis Groningeni Ülikoolis ja loomulikult jätkuvalt ajakirjanduse erialal. Kindlast soovist ajakirjanikuna ühiskonda teenida annab märku tõsiasi, et juba õpingute kõrvalt on Henry-Laur töötanud kaks aastat professionaalse ajakirjanikuna «Aktuaalse kaamera» Tartu korrespondendina ning seejärel kahe aasta vältel Postimehe uudisteoimetuses. Henry-Laur on lisaks uudiste kirjutamisele proovinud kätt ka Postimees TV-s ja Kuku Raadio saadetes, saades lühikese ajaga Postimehe uudistetoimetus üheks kandvaks jõuks.

Tartu Ülikooli teisel kursusel meediateadmisi omandav Triinu Tähe on proovinud nii barista ametit kui ka ajakirjaniku tööd ERR-i raadiouudistes ja tema kindel soov on meedia valdkonnas jätkata.

Richard Särk on läbinud ajateenistuse, saanud maitse suhu Maaülikoolist ja leidnud lõpuks oma kutsumuse Tartu Ülikooli ajakirjanduserialal õppides. Sealjuures on ta näidanud end juba arvestatava ajakirjanikuna Viljandi ajalehes Sakala.

Ka Christina Veinbergil ei tule puudu aktiivsusest, olles panustanud erinevate ürituste korraldamisse, lüües kaasa meediatudengite väljaandes Neljas Dimensioon kui ka maakonnalehes Virumaa Teataja.

Erinevalt teistest õpivad Rauno Uusleer ja Hedi Aimsalu Tallinna Ülikooli ajakirjanduse erialal. Aimsalu on ajakirjanikuna valmis julgelt proovime erinevaid eksperimente ning omandas tänavu suvel esimesi praktilisi tööoskusi Järva Teataja toimetuses.

Uusleerile pole võõras võrkpalli otseülekannete kommenteerimine, videolugude komplekteerimine ja lugudele hääle andmine kui ka klassikaline artiklite kirjutamine, mida ta on praktiseerinud samuti Järva Teatajas.

Bakalaureuseõppes taotlesid sellel korral stipendiumi 16 tudengit, magistriõppe toetusele laekus kolm avaldust.

Postimehe peatoimetaja ja Tallinna Ülikooli ajakirjanduse eriala õppejõu Priit Hõbemägi sõnul sooritavad paljud praegused ajakirjandusüliõpilased iga päev vaikset kangelastegu – nad käivad loengutel, töötavad mõnes toimetuses, õhtuti õpivad ning elavad oma isiklikku elu.

«See ei ole lihtne, sest nii tööl käimine kui õppimine on mõlemad tähtsad ja täiskoormusega tegevused. Seetõttu on oluline, et mõjukas meediaorganisatsioon nagu Postimees toetab parimaid meediatudengeid. Sihtasutuse Jaan Tõnissoni Postimehe Fond stipendium aitab tulevastel kõrgharitud ajakirjanikel keskenduda õppimisele,» rääkis Hõbemägi.

Tema sõnul on Eesti ajakirjanduse tulevikku silmas pidades süvenemist võimaldavad stipendiumid väga olulised, sest Eesti vajab hästi haritud noori ajakirjanikke, kes ei ole pidanud ennast õpingute ajal töö ja ülikooli vahel tükkideks rebima.

«Eesti ülikoolid õhutavad oma tudengeid välismaal õppima. Paraku on neile kaasa antavad õppetoetused naeruväärselt väikesed. Kuid Jaan Tõnissoni Postimehe Fondi magistritaseme stipendium aitab mitu aastat Hollandi tuntud ülikoolis ajakirjandust ja meediat õppida ning seal oma magistritöö kaitsta. Selliselt haritud inimesed tõstavad hiljem nii Postimehe kui kogu Eesti ajakirjanduse taset,» lisas Hõbemägi.

Sihtasutuse Jaan Tõnissoni Postimehe Fond asutaja on Baltimaade suurim meediakontsern Postimees Grupp AS, et toetada ajakirjanduse eriala tudengite õppeteed nii bakalaureuse- kui ka magistriõppes. Fondi tegevustega saab lähemalt tutvuda veebilehel www.postimehefond.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles