Välisminister Reinsalu: töösuhet Indrek Tarandiga jätkata ei saa (10)

Tarvo Madsen
, ajakirjanik
Copy
11.08.2022, Ministri närviproovi saatekülaliseks on Urmas Reinsalu. Foto: Kermo Benrot, Postimees
11.08.2022, Ministri närviproovi saatekülaliseks on Urmas Reinsalu. Foto: Kermo Benrot, Postimees Foto: Kermo Benrot/Postimees / Scanpix Baltics

«Minu vastus on üks ja selge: loomulikult sellise teo toimepanija ei saa jätkata välisministeeriumi teenistuses ja seni peab asjuriülesandeid täitma lähetuses olev diplomaat,» ütles välisminister Urmas Reinsalu (Isamaa) Postimehele, kommenteerides öist juhtumit, kus tugevas joobes Indrek Tarand kõrvaldati autoroolist. 

Indrek Tarand, kes pidi augustikuu jooksul alustama tööd Valgevenes Minskis Eesti suursaatkonna asejuhina, viidi ööl vastu kolmapäeva Tallinnas politseiautoga välisministeeriumi hoone juurest ära.

Reinsalu sai Tarandiga juhtunust teada täna hommikul, kui talle teatas sellest ministeeriumi kantsler. Reinsalu sõnul tuleb nüüd kiirelt uus asjurikandidaat leida ja esitada ta vastavalt diplomaatilise suhtlemise reeglitele Valgevene välisministeeriumile kooskõlastamiseks. 

Indrek Tarand on esitanud välisministeeriumile lahkumisavalduse ning antud avaldus on ministeeriumi poolt rahuldatud. Töösuhe Indrek Tarandiga on lõpetatud tänasest ehk 24.08.2022.

Elu24 kirjutas, et endine Euroopa Parlamendi saadik ja praegune välisministeeriumi ametnik Indrek Tarand ei saanud kolmapäeva öösel kella 1.30 ajal oma autoga välisministeeriumi parklast väljuda, sest turvamees tõkkepuud ei avanud. Kohale saabus kaks politsei ekipaaži ja ilmselgete joobe tunnustega Tarand viidi politseiautoga jaoskonda. 

Kommentaarid (10)
Copy
Tagasi üles