​Pedofiilist kooli kojamees saadeti pikaks ajaks vangi

BNS
Copy
Seksuaalkuritegudes kahtlustatav 57-aastane Andres.
Seksuaalkuritegudes kahtlustatav 57-aastane Andres. Foto: Politsei- ja piirivalveamet
  • Kohtus mees oma süüd ei tunnistanud.
  • Pedofiilist Kentsil oli 2,5 aasta jooksul neli alla 10-aastast ohvrit.

Harju maakohus mõistis kooli kojamehena töötanud Andres Kentsi alla 10-aastaste laste seksuaalse väärkohtlemise eest pikaks ajaks vangi.

Kohus karistas 58-aastast Kentsi üheksa-aastase vangistusega.

Mees kasutas ohvrite väärkohtlemiseks ära nii oma lähi- kui ka perekondlikke suhteid, aga ka tööalaseid kokkupuuteid lastega.

Süüdistuse järgi pani Kents 2018. aasta augustist kuni 2021. aasta aprillini erinevates kohtades nelja alla 10-aastase kannatanu suhtes toime erinevaid sugulise iseloomuga tegusid. Kohtu hinnangul on Kentsi süü tõendatud nii kannatanute kui ka tunnistajate ütlustega ja eriti värvikaks tõendiks on jälitusprotokolli lisana esitatud videosalvestused.

Kergendavaid ja raskendavaid asjaolusid kohus ei tuvastanud. Kohtus mees oma süüd ei tunnistanud. Menetluskuludena tuleb süüdimõistetul tasuda kokku 4064,28 eurot, mille saab tasuda ositi 12 kuu jooksul.

Kohtuotsus ei ole jõustunud ning selle saab vaidlustada Tallinna ringkonnakohtus 15 päeva jooksul.

Postimees kirjutas möödunud aasta aprillis, et Põhja prefektuuri seksuaalkuritegude ja lastekaitsegrupp pidas kinni Tallinna vanalinna hariduskolleegiumi pikaaegse kojamehe Andres Kentsi, keda kahtlustatakse laste seksuaalses väärkohtlemises. Politsei usub, et mees on tegusid toime pannud juba 1990ndate keskpaigast.

Copy
Tagasi üles