Järjekordselt purjuspäi sõitnud Indrek Tarand jäi töökohast ilma (5)

Copy
Politseinikud tabasid välisministeeriumi juures autoroolist Indrek Tarandi, kes järgmise päeva lõpuks oma tööst välisministeeriumis ilma jäi.
Politseinikud tabasid välisministeeriumi juures autoroolist Indrek Tarandi, kes järgmise päeva lõpuks oma tööst välisministeeriumis ilma jäi. Foto: Taavi Sepp

Minskis Eesti suursaatkonna asejuhina alustama pidanud endine Euroopa Parlamendi saadik Indrek Tarand, kes oli kolmapäeva öösel istunud autorooli kriminaalses joobes, esitas arestimajast välja saanuna tööl lahkumisavalduse ning nüüd tuleb ministeeriumil hakata otsima Valgevenesse saatmiseks uut diplomaati.

Politsei oli saanud väljakutse välisministeeriumi juurde, kus teataja sõnul oli joobes autojuht. Väidetavalt üritas endine Euroopa Parlamendi liige Tarand (58) autoga kella 1.30 ajal ministeeriumi parklast välja sõita, kuid turvamees ilmselt talle tõkkepuud ei avanud. Kohale saabunud politsei tuvastas Tarandil kriminaalse joobe, ta kõrvaldati autoroolist ja peeti kinni.

Tarand pidi augustis alustama tööd Valgevene pealinnas Minskis Eesti suursaatkonna asejuhina. Välisministeeriumi meedianõunik Sarah Adamson ütles eile Postimehele, et ministeerium alustab asutusesisest distsiplinaarmenetlust avaliku teenistuse seaduse alusel ning et selle ajal Tarand teenistuja ametiülesandeid ei täida.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles