Viiruse praeguse variandiga võib koroonasügis tulla leebe

Loora-Elisabet Lomp
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Terviseameti nakkusosakonna juhataja Hanna Sepa sõnul jõuab statistikasse vähem nakatumisi ka seetõttu, et haigust põetakse leebemalt – iga köha ja nohuga arsti poole ei pöörduta – ning Covidit ei osata kahtlustada.
Terviseameti nakkusosakonna juhataja Hanna Sepa sõnul jõuab statistikasse vähem nakatumisi ka seetõttu, et haigust põetakse leebemalt – iga köha ja nohuga arsti poole ei pöörduta – ning Covidit ei osata kahtlustada. Foto: Kaader videost

Suvi hakkab vaikselt läbi saama ja üsna pea lähevad lapsed taas kooli ja lasteaeda. Et suvekuud on Covid-19 mõttes möödunud mullusega võrreldes väga leebelt, võiks ka ees ootav kooliaeg teadusnõukoja hinnangul minna koroonaviiruse leebema stsenaariumi taktis.

Teadusnõukoja juht, rakubioloogia professor Toivo Maimets rääkis Postimehele, et suvi möödus koroonaviiruse rindel prognoositud rohelisel tasemel. «Me praegu jätkame leebes stsenaariumis, nagu me mais nõukojaga välja rehkendasime,» lausus Maimets.

Kas see, et oleme terve suve olnud leebe stsenaariumiga, tähendab, et oleme lihtsalt lükanud viiruselainet edasi või see ongi kadumas?

«Päris aus vastus on, et ei tea. See, mis edasi juhtub, sõltub nii viirusest kui ka sellest, kuidas me käitume. Teadusnõukoda on praegu seisukohal, et kui jääb viiruse praegune variant, siis läheme ilusti selle leebe lainega edasi,» vastas Maimets ja selgitas, et nakatuvad küll paljud, kuid haiglasse satuvad vähesed ja intensiivravisse veel vähemad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles