Postimehe ja Delfi veebilehti tabasid küberrünnakud (1)

BNS
Copy
Paroolihaldur LastPass langes kübrründe ohvriks.
Paroolihaldur LastPass langes kübrründe ohvriks. Foto: Sander Ilvest

Reede hommikul polnud Postimehe ja Delfi veebilehed lugejatele kättesaadavad, kuna veebilehti tabas ulatuslik DDoS rünnak.

Reede varahommikul tabas mitut Eesti veebilehte ulatuslik DDoS rünnak, mille tulemusena ei olnud ka Postimehe veebiplatvorm ajavahemikul kella 6.09 kuni 7.45 osaliselt kättesaadav.

Praeguseks on probleem lahendatud. Postimees vabandab lugejate ees.

Samuti puudus reede hommikul ligipääs Delfi ja Õhtulehe veebilehele.

Ekspress Meedia juhatuse esimees Mari-Liis Rüütsalu ütles «Vikerhommikule», et viimastel nädalatel tabavad neid üha tugevamad teenustõkestusrünnakud.

«Hommikul hoogustusid niinimetatud DDoS rünnakud tõenäoliselt kõigile Eesti suurematele meediamajadele,» rääkis Rüütsalu.

Tema sõnul ei ole see tegelikult midagi väga erakordset – viimastel aastatel on see olnud päris tavapärane tegevus, kus Eesti meediamajasid rünnatakse ja tekitatakse automaatselt väga palju päringuid serverite pihta välisriikidest.

«Koormus tõuseb meeletult ja uudiste tarbijatele on ligipääs raskendatud. Enamuse sellistest rünnakutest suudame tõrjuda, aga viimastel nädalatel just eriti on see läinud üliintensiivseks,» tõdes Rüütsalu.

Ta selgitas, et rünnaku korral üritatakse esmalt aru saada, millistest riikidest need tulevad. «Viimastel nädalatel on olnud ülekaalus rünnakud Venemaalt, ja siis lülitatakse suur osa välisliiklusest välja,» lisas ta.

«Meie prioriteet on alati säilitada Eesti lugejatele ligipääs, samuti on prioriteet Põhjamaad ja Baltimaad, et nad pääseksid teenusele ligi,» rääkis Rüütsalu. «Leedu on olnud kõige suuremate rünnakute all, Läti grammi võrra vähem ning viimastel nädalatel on see Eestis hoogustunud,» nentis ta.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles