FOTO Karise särgilogo Vene sõjalaeva kohta solvas keskfraktsiooni liiget (38)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
President Karis Ukraina sõjaväelastele varjevõrku punumas.
President Karis Ukraina sõjaväelastele varjevõrku punumas. Foto: Канцелярия президента республики

President Alar Karise õlavarrel olnud logo, mille sõnum saadab Vene-Ukraina sõjafolkloorist tuntud Vene sõjalaeva ebatsensuursesse kohta, solvas Keskerakonna riigikogu fraktsiooni liiget Igor Kravtšenkot.

Karis kandis kõnealuse logoga särki, kui käis koos kantselei töötajatega Ukraina sõjaväelastele varjevõrke punumas.

«Pettunud. Mäletan suurepäraselt, et aasta tagasi ütles presidendikandidaat Alar Karis kohtumisel keskfraktsiooni saadikutega, et temast saab president kõigile, sõltumata nende emakeelest ja rahvusest,» kirjutas Igor Kravtšenko ühismeedias. «Toona ta ütles, et tema vene keel on roostes, kuid ta parandab seda: parandatud, ja-jah...»

President kui intellektuaalse eliidi esindaja võiks Kravtšenko hinnangul mõista, et logo kirjaga, kus vene sõjalaeval palutakse minna teatud kohta, on avalikus ruumis kasutamiseks aktsepteerimatu. «Või vähemalt veerandi Eesti elanikkonna jaoks. Ma vaevu suudan ette kujutada sinu laste rõõmu, kui nad loevad oma isa T-särgil: «Vene sõjalaev, mine m***i». Miks seega kohelda meie lapsi nii? Pettunud!»

President Karis märkis oma Facebooki postituses, et varjevõrkude punumise ajal kandis ta särki, mille sai aprillis Ukraina visiidil kingituseks president Volodõmõr Zelenskõilt.

Kommentaarid (38)
Copy
Tagasi üles