Teehooldaja ähvardab lepingu Saaremaa vallaga üles öelda

BNS
Copy
Autotee.
Autotee. Foto: Aivar Aotäht / Sakala

Osaühing Verston teatas Saaremaa vallale, et ütleb seoses talviste riigiteede korrashoiu tingimuste karmistumise ja hindade kallinemisega lumelükkamise lepingu alates oktoobrist üles.

«Meile seatavad tingimused talviste riigiteede korrashoiu tagamiseks on karmistunud ning olemasolev masinapark ei võimalda teile enam lepingu alusel teenust osutada,» teatas Verstoni korrashoiu valdkonnajuht Tarmo Lood Saaremaa vallale.

Verston juhtis tähelepanu, et praegune leping on seotud teehoolduse hinnaindeksiga, mis on aegunud ja mida transpordiamet ei kasuta juba aastaid. Verston tõi näiteks, et tänavu teise kvartali teehoolduse hinnaindeks on aastases võrdluses kasvanud 5 protsenti, ehitushinnaindeks 18,8 protsenti ja tarbijahinnaindeks 20,2 protsenti.

«Võib eeldada, et sama trend jätkub ka detsembris, mil on planeeritud lepingu hinna korrektuur,» märkis Verston. «Leiame, et nimetatud asjaolusid ja mõlemapoolset huvi arvestades ei või Verston OÜ-lt mõistlikult nõuda lepingu jätkamist kuni kokkulepitud tähtpäevani ning käesolevaga teavitame teid, et ütleme lepingu erakorraliselt alates 1. oktoobrist üles,» kirjutas Verstoni hooldusjuht.

Saaremaa valla allasutuse Saaremaa Haldus juhataja Ainer Tiitson ütles BNSile, et vallal on Verstoniga vaid ühe piirkonnaga ligi 30 kilomeetri ulatuses lume lükkamise leping. «Lähiajal tutvume Verstoni sooviga ning lepingu lõpetamise alustega, kuid ühepoolselt lepingut siiski lõpetada ei saa,» ütles Tiitson.

ASi Eesti Teed, mille õigusjärglane on Verston OÜ, ja Saaremaa vallavalitsuse vahel on 2019. aastal sõlmitud töövõtuleping lumetõrjeks Aste piirkonna teedel ja platsidel. Leping peaks lõppema 30. aprillil 2025.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles