VÕIM JA JULGEOLEK Meelis Oidsalu: Ukrainal poleks Venemaa kõrval puhveralana pikka pidu

Meelis Oidsalu
, Fookuse Võimu ja julgeoleku toimetaja
Copy
Fookuse Võimu ja julgeoleku toimetaja Meelis Oidsalu.
Fookuse Võimu ja julgeoleku toimetaja Meelis Oidsalu. Foto: Mihkel Maripuu

21. sajandil ei ole sõda enam (või siis veel ei ole) paratamatu võitlus ressursside pärast. Rahu hoidmiseks peame ka julgeolekualaste akadeemiliste mõttevoolude suhtes muutuma väärtuskriitilisemaks, kirjutab Fookuse võimu ja julgeoleku toimetaja Meelis Oidsalu.

Kevadest peale oleme lugenud ühismeediast säutse ja postitusi selle kohta, et Ukraina on sõjaliselt valmis NATOga liituma ning et tegemist oleks läbi aegade sõjaliselt kõige tugevama NATO kandidaatriigiga. Praegu kasutab Ukraina NATO kaliibriga moona, mida lastakse NATO riikides toodetud haubitsatest ja raketiheitjatest. Mingit vägede integratsiooni pole vaja teha, sest see on sõja käigus vähemasti sõja materiaaltasemel juba toimunud.

Kuus kuud pärast sõja algust pole Saksamaa poliitika Ukraina sõja osas kuigivõrd muutunud. Juunis Berliinis toimunud meeleavaldusel hoiatati, et kui Ukraina ei saa piisavalt toetust, toimuvad järgmised sõjad Euroopa Liidu pinnal.
Kuus kuud pärast sõja algust pole Saksamaa poliitika Ukraina sõja osas kuigivõrd muutunud. Juunis Berliinis toimunud meeleavaldusel hoiatati, et kui Ukraina ei saa piisavalt toetust, toimuvad järgmised sõjad Euroopa Liidu pinnal. Foto: Sachelle Babbar/ZUMA Press/Scanpix
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles