Luurejuhi ootamatu lahkumine jätab kehva mulje ka poliitikutele (4)

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy
Välisluureameti juht Mikk Marran otsustas ootamatult kandideerida Riigimetsa Majandamise Keskuse juhiks.

FOTO: Mihkel Maripuu
Välisluureameti juht Mikk Marran otsustas ootamatult kandideerida Riigimetsa Majandamise Keskuse juhiks. FOTO: Mihkel Maripuu Foto: Mihkel Maripuu

Isamaa esimees Helir-Valdor Seeder poliitikuna nn suurde luuretülisse õli juurde valada ei taha, aga tõdeb, et on tekkinud küsimusi (miks julgeolekuasutuse juht keset sõda ja ametiaega metsavahiks läheb?) ning probleeme arutab muu hulgas ka koalitsiooninõukogu. Mikk Marrani ootamatu lahkumine tekitab kummastust ka julgeolekuasutuste järelevalve erikomisjoni juhis Toomas Kivimäes.

«Julgeolekuasutusi puudutav on väga delikaatne teema, eriti praegu, sõjaolukorras,» märkis Seeder. Kui läbipaistvad peavad otsused olema ning kuidas nende üle järelevalvet teha, ei taha Seeder meedia vahendusel lahata.

Siiski on tema sõnul kahetsusväärne praegune olukord, kus endised ja praegused julgeolekujuhid on avalikkuse vahendusel konfliktis. «Mina poliitikuna siia kindlasti õli tulle ei vala,» lausus Seeder. «Neid asju peavad vaatama mandaadiga saadikud. Lõppude lõpuks demokraatlikus riigis peab riigivõim toimima. Järelevalve nende asutuste üle peab toimima, nii läbipaistvuse kui ka seaduse mõttes. Aga seda ei saa kajastada ajaleheveergudel.»

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles