GALERII ⟩ Korbi katsumused tunnistajapingis: prokuröri häirisid ebakõlad sünnipäevapeo meenutustes

Meinhard Pulk
, ajakirjanik
Copy

​Mailis Repsi kohtuistungil käis teisipäeval tunnistusi andmas Keskerakonna endine peasekretär Mihhail Korb, keda «grilliti» pikaaegse haridusministri sünnipäevapeo osas. Õhkkond saalis läks pingeliseks, kui riigiprokurör Denis Tšasovskih kõrvutas Korbi kohtusaalis antud ütlusi eeluurimisel politseile antuga.

«Kolleegid ja ma arvan, et sõbrad,» kirjeldas Korb istungi alustuseks oma lävimist Mailis Repsiga. Õige pea mindi juba konkreetsemalt 2020. aasta jaanuarisse, kui Reps tähistas Mon Repos restoranis erakonnakaaslatega oma sünnipäeva, mis süüdistuse järgi maksti kinni haridus- ja teadusministeeriumi rahakotist.

Korbi kutsus Reps suusõnaliselt peole sama päeva hommikul töönõupidamisel. Peol andis Korb Repsile lilled ja kingituse «nagu sünnipäevadel kombeks». Need olid ühed viimastest detailidest, mida Korb tollest üritusest mäletas. Sest nagu ta veidi hiljem vastas küsimusele, mis kõnesid peol peeti, siis «peaks olema väga eriline kõne, et kaks aastat hiljem mäletada, mida seal öeldi».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles