Riigikontroll: mullu kulutas riik eurotoetusi 588 miljonit eurot plaanitust vähem

Kadri Tammepuu
, ajakirjanik
Copy
Suvel seiskunud Viljandi haigla ehitus on konserveeritud seni, kuni selguvad riigihanke tulemused ja ka see, millisest fondist sinna tulevikus euroraha antakse.

 
Suvel seiskunud Viljandi haigla ehitus on konserveeritud seni, kuni selguvad riigihanke tulemused ja ka see, millisest fondist sinna tulevikus euroraha antakse.  Foto: Elmo Riig

Riik jääb järjest rohkem jänni eurotoetuste kasutamisega: kui eelmisel aastal kulutati 61 protsenti, siis tänavu esimese poole aastaga vaid viiendik kavandatust ja teisel poolaastal ootab rakendust veel ligi 1,2 miljardit eurot välistoetusi, leiab riigikontroll täna avaldatud aruandes.

«Ma ei tea, kuidas seda raha jagatakse,» ütles Jakob Westholmi gümnaasiumi direktor Rando Kuustik, kelle juhitavas koolis on akende avamine endiselt ainus õhutamise viis, sest majas puudub ventilatsioon. Nüüdisajastamist lubati koolile «kohe-kohe» juba 28 aastat tagasi, kui Kuustik ise alles sama kooli õpilane oli. «Protsess aga muudkui venib ja nüüd paistab kätte jõudvat see piir, kus koolipere enam oodata ei jõua. Koos reaalkooliga oleme Tallinna kesklinnas nagu õde ja vend, kes seisavad lõputult renoveerimise järjekorras,» nentis Kuustik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles