Ossinovski: Tallinna ühistransport võiks olla vaegnägijasõbralikum

Postimees
Copy
Jevgeni Ossinovski.
Jevgeni Ossinovski. Foto: Remo Tõnismäe

Tallinna linnavolikogu esimees Jevgeni Ossinovski (SDE) palub Tallinna ühistranspordisüsteemi juhtidele saadetud pöördumises muuta ühissõidukid nägemispuudega inimeste jaoks ligipääsetavamaks.

Linnavolikogu esimehe sõnul on Tallinna Puuetega Inimeste Koja liikmed juhtinud tema tähelepanu asjaolule, et pimedatel ja vaegnägijatel on raske ühistransporti kasutada, kuna enamikel ühissõidukitel puudub häälteadustuse võimalus.

«Bussi, trolli või trammi marsruuti tähistavad numbrid ei ole vaegnägijate jaoks peatustes või sõidukites asuvatelt infotabloodelt hästi nähtavad, mistõttu peatusesse jõudnud erivajadusega inimesel on raske või lausa võimatu tuvastada, millisesse ühissõidukisse astuda ning kus õigel hetkel maha tulla,» kirjeldas Ossinovski huvikaitseorganisatsioonide tõstatatud probleemi.

Ossinovski teeb ettepaneku, et olukorda saaks lahendada peatustes või ühissõidukites paikneva häälteadustuse abil. «Minule teadaolevalt osades sõidukites selline süsteem juba ka toimib,» nentis volikogu esimees.

Ta palub Tallinna Linnatranspordi juhil Kaido Padaril ja Tallinna Transpordiameti juhil Andres Harjol hinnata, kas nad peavad võimalikuks kõigi ühissõidukite puhul sellise süsteemi loomist ning milline võiks olla muutuseks vajalik investeering ja ajagraafik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles