GRAAFIKUD ⟩ Ukraina lastele mõeldud koolid said valmis kolme kuuga

Tiina Laura Kimmel
, ajakirjanik
Copy
Vabaduse Kooli Tallinnas Endla tänaval hakati looma kõigest mõned kuud tagasi. Kool ootab õppureid seitsmendast kuni kaheteistkümnenda klassini ja siin on 800 kohta.
Vabaduse Kooli Tallinnas Endla tänaval hakati looma kõigest mõned kuud tagasi. Kool ootab õppureid seitsmendast kuni kaheteistkümnenda klassini ja siin on 800 kohta. Foto: Madis Veltman

Kolme kuuga on tehtud imet – Tallinna on nullist üles ehitatud Ukraina lastele mõeldud koolid ja leitud pedagoogide põuale vaatamata sinna ka õpetajad.

Üle kolmekümne aasta ajakirjanikuna töötanud ja «Aktuaalsest kaamerast» tuntud Tiina Jaakson on üks karjääripöörajatest, kes vastloodud Vabaduse koolis ukraina lastele eesti keelt õpetama hakkab. Aasta tagasi Tallinna Ülikoolis soome keelt ja teise keelena eesti keelt õppima asunud Jaakson otsustas koolitöö kasuks põhjusel, et kuulis pidevalt juttu, kuidas vene lapsed kooli lõpetades eesti keelt ei oska – õpikud ja metoodika on olemas, aga õpetajaid ei jätku. Seda, et ta nii ruttu tahvli ette seisab, naine siiski oodata ei osanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles