Zelenskõi: Venemaa tahab, et maailm harjuks ja lepiks sõjaga

BNS
Copy
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kõnelemas Veneetsia filmifestivalil.
Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kõnelemas Veneetsia filmifestivalil. Foto: CLAUDIO ONORATI/Scanpix

Venemaa tahab, et maailm teeks kolm viga: harjuks sõjaga, taluks sõda ja unustaks sõja, kuid see plaan ei tohi kunagi teoks saada, rääkis Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi kolmapäeval videopöördumises Veneetsia filmifestivalil osalejatele.

«Selle äratasid ellu tõelised koletised, mõrvarid, timukad ja terroristid. Tragöödiat ei saada Ennio Morricone´i särav muusika, vaid vastikute tšastuškade, plahvatuste, laskude ja õhurünnakute sireenide helid,» rõhutas ta.

Zelenskõi sõnul ütleb Venemaa, et Euroopa ja maailm on väidetavalt väsinud Ukrainas käimasolevast sõjast.

«Seda ütleb Venemaa. Seda Venemaa tahab. Selle poole Venemaa püüdleb. Primitiivne süžee kolmes vaatuses, et maailm teeks kolm dramaatilist viga: harjub sõjaga, talub sõda ja unustab sõja. See plaan ei tohiks kunagi teoks saada,» sõnas Ukraina president.

Zelenskõi toonitas, et maailma filmipere iga hääl on väga oluline.

Edasi ajal näidati filmifestivali ekraanil tiitreid Venemaa poolt tapetud Ukraina laste nimedega.

Zelenskõi märkis, et iga kord, kui keegi räägib, et on Ukrainast väsinud, siis tuleks sel inimesel see nimekiri endale meelde tuletada.

«Ukrainast väsimine tähendab nende nimede kõrvaleheitmist. Nende nimede unustamist. Olen kindel, et kogu tsiviliseeritud maailm ei tee seda, ei anna kunagi alla, on Ukrainaga lõpuni, võiduka lõpuni, kui tõde ja õiglus kuulevad aplausi,» jätkas Zelenskõi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles