Vabatahtlikud leidsid Saaremaal kadunuks jäänud noormehe surnukeha

Andres Einmann
, Eesti uudiste päevatoimetaja
Copy
Meri.
Meri. Foto: Eero Vabamägi

Vabatahtlikud otsijad leidsid täna tärastlõunal Saaremaalt Triigi sadama lähedalt laupäeval kadunuks jäänud noormehe surnukeha.

Vabatahtlikud ja politsei jätkasid täna laupäeval Jõiste rannas kadunuks jäänud 21-aastase Ranno otsingutega nii maal kui merel. Otsingutele olid kaasatud vabatahtlikud, politsei koerajuhid koos koertega ja droonitehnika. Kella 14 paiku märkasid otsingutel osalenud vabatahtlikud kaldalt Triigi sadama lähedal vees üht objekti.

Kontrollimisel selgus, et tegu oli kadunud Ranno surnukehaga, mis saadeti lahangule. Mehe surma põhjuste väljaselgitamiseks on alustatud kriminaalmenetlus, teatas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja.

Lääne ringkonnaprokuratuuri prokurör Rainer Amur ütles eile, et Ranno otsimise käigus tekkinud üks võimalik versioon, et mees võis minna merele, kus ta hukkus.

«Kuna kadumise asjaolud on ebaselged ja ühe versiooni kohaselt võib inimene olla hukkunud, siis otsustas prokuratuur asjaolude väljaselgitamiseks alustada kriminaalmenetlust paragrahvi järgi, mis käsitleb surma põhjustamist ettevaatamatusest,» ütles Amur.

Ta lisas, et välistingimustes olevad tõendid kaovad kiiresti ning kõige kindlam viis tõendeid leida ja koguda on kriminaalmenetluses. Praegu pole tõendeid selle kohta, et kadunud noormees oleks tapetud, samuti ei ole kedagi tema kadumisega seoses kinni peetud. Sõltuvalt kogutud tõenditest ja selgunud asjaoludest võib muutuda ka paragrahv, mille järgi menetlust läbi viiakse.

Lähedastel oli viimane kontakt Rannoga laupäeva, 27. augusti õhtul kella 22 paiku Jõiste rannas ning pärast seda ei ole õnnestunud temaga ühendust saada.

Kohalikud elanikud kahtlustavad, et Ranno läks koos teise mehega kaatriga merele, seal kukkus noormees vette ja uppus. Saarte Hääle andmetel läks Ranno laupäeva õhtul koos ühe teise mehega kaatriga sõitma.

Kaatrijuht väitis küll hiljem, et noormees ei viibinudki temaga koos merel, vaid aitas ainult kaatrit rannast ära lükata. Kohalike inimeste andmetel tekitab küsimusi see, et kaater tiirutas hiljem ranna lähistel ühe koha peal ringi.

Nad pakuvad, et tõenäoliselt kukkus noormees vette ja kaatrijuht üritas teda päästa, kuid see ei õnnestunud.

Noormehe surnukeha leidmise koht, Triigi sadam asub tema kadumise kohast, Jõiste rannast mõne kilomeetri kaugusel, teisel pool lahte.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles