Prangli koolis läks üle aastate esimesse klassi lausa kolm koolijütsi

Tiina Laura Kimmel
, ajakirjanik
Copy
Prangli koolipere 1. septembril koos abivallavanem Marju Aolaidiga (vasakul).
Prangli koolipere 1. septembril koos abivallavanem Marju Aolaidiga (vasakul). Foto: Taavi Sepp

1. septembri keskpäev on möödas, kui Rohuneeme sadamast asub teele kirju seltskond. Viimsi abivallavanem Marju Aolaid, Viimsi Teataja toimetaja Jane Saks, verivärske Prangli põhikooli muusikaõpetaja Mari Roos ja Postimees. 

Kindlal maal asudes pole väga tuuleõhku tundagi, kuid merele tuleb minna veekindlates kombinesoonides ja jalatsites. Rohuneeme sadamast on saarele ligi 15 kilomeetrit ja ees ootab maarottide jaoks pöörane sõit kord laineharjal liueldes, seejärel raske kõmakaga lainepõhja kukkudes. Tunne on nagu Ameerika mägedel. Alguses võtab kõiki kiljuma, kuid juba poolel teel ei reageeri raske mürtsuga lainepõhja kukkumisel enam pea keegi. Vett peksab näkku ja paati, kuid kapten Raul Rink kiirust ei vähenda. Tema jaoks ei ole kahe-kolmemeetrised lained üldse väljakutse, ta teab, et tegemist on põhimõtteliselt uppumatu kaatriga, mis mõeldud päästepaadiks.

Pöörane kihutamine tormisel merel lõpeb õnnelikult Prangli saare sadamas, kus õpetaja Siiri Piirisaar läbiraputatud merelisi juba ootab. Sõit saare väiksesse kooli kestab mõne minuti. Koolipere juba ootab kell 14 algavat aktust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles