VIDEO ⟩ Keskerakondlane Stalnuhhin Eesti valitsusest: minu jaoks on nad nüüd tavalised fašistid (79)

, portaali Rus.Postimees ajakirjanik
Copy
Mihhail Stalnuhhin.
Mihhail Stalnuhhin. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni ja Narva linnavolikogu liige Mihhail Stalnuhhin avaldas portaali Slavia YouTube’i venekeelses kanalis seoses punamonumentide teisaldamisega nördimust, nimetades Eesti valitsust «fašistideks» ja «natsideks», kirjutab Rus.Postimees.

«Need inimesed, kelle mälestus oli jäädvustatud graniitplaatidel, mis kunagi rippusid sellel seinal – nad võitlesid natsismiga, nad võitlesid fašismiga. Neil oli üks vaenlane ja see vaenlane oli kogu tsiviliseeritud maailmale üks ning selle mälestuseks, mis nad tegid, olid Narvas kunagi mälestusmärgid,» räägib Stalnuhhin Peetri platsil seina taustal, kus varem olid mälestustahvlid.

«Tean vaid ühte jõudu, mis tahab maha võtta kõik, mis on pühendatud sõduritele-vabastajatele – need on fašistid, need on avalikud natsid. Ja need võeti maha,» kõneles riigikogu liige.

«Sõltumata sellest, kuidas nad end nimetavad: demokraadid, liberaalid, reformistid, parempoolsed – kuidas tahes. Minu jaoks on nad nüüd tavalised reafašistid. Nad võitlevad nendega, kes võitlesid natsismi vastu. Ja sellega, et me elame riigis, kus ametlikuks ideoloogiaks on natse toetav ideoloogia. Selle mõttega tuleb meil kõigil veel harjuda,» räägib Stalnuhhin.

Portaal Rus.Postimees pöördus kommentaari saamiseks Keskerakonna, Narva linnavolikogu ja linnavalitsuse poole.

Kommentaarid (79)
Copy
Tagasi üles